Gyakran feltett kérdések - válaszok

Hol tankolhatunk és mennyiért?
Ki végzi a beszerelést? 
Mennyit megyek el egy tankkal?
Mekkora beruházást jelent a beszerelés?
Mi lesz a csomagtérrel?
Árt-e az autógáz a motornak?
Van-e gáz szag a kocsiban, vagy annak környékén?
Milyen előkészületek szükségesek a beszerelés előtt?
Miért válasszam a STARGAS POLARIS autógáz átalakító rendszert?
Hol tankolhatunk és mennyiért?
Országosan több mint 400 autógáz töltőállomás áll az autósok rendelkezésére. Az ár változó, jelenleg kb. 140-150 Ft körül mozog egy liter autógáz ára, a különböző nagy olajtársaságokhoz tartozó töltőállomások részletes listáját honlapunk részletesen megadja a ” gázkutak” elnevezésű oldalon

Ki végzi a beszerelést? 
Ez egy nagyon fontos kérdés, mert ha jól képzett, gyakorlott szakember szereli be az átalakítót, az garanciát jelent a hibamentes működésre, de még a legjobb berendezés sem működhet kifogástalanul, ha az installáció nem volt tökéletes. 

Partnerhálózatunkhoz egyre több jól felszerelt autógáz beszerelő műhely csatlakozik, az általunk szerelő állomások listáját a ” szakműhelyek” oldalon találja.

Mennyit megyek el egy tankkal?
No igen, ez attól függ, mekkora tartályt szereltet be, mennyivel megy, mekkora az autója, és egy kicsit bizony attól is, hogy hol és mikor tankolt.

Egy átlagos közép kategóriás kocsi egy 75 liter névleges űrtartalmú autógáz tartály szabályos feltöltésével mintegy 600-700 km megtételére képes gáz üzemben.

Mekkora beruházást jelent a beszerelés?
Ez nagy mértékben függ a gépkocsi üzemanyag ellátó rendszerének fejlettségétől, a hengerek számától, a gépkocsi teljesítményétől, és a műszaki igényességtől. Hagyományos készletek beszereléssel együtt bruttó 120...180 ezer Ft körüli áron, hengerenkénti gázinjektoros rendszerek beszereléssel együtt bruttó 240...320 ezer Ft közötti áron kaphatóak. A részletek iránt érdeklődjön a beszerelő szakműhelyeknél. Többnyire az autógáz üzemanyag adagoló rendszereknél is érvényes az általános szabály, hogy kevesebb pénzért alacsonyabb szintű műszaki tartalomhoz, kevésbé időtálló megoldáshoz lehet hozzájutni.

Mi lesz a csomagtérrel?
Mi általában a nagyobb kapacitású (pl 60-75 literes) és olcsóbb hengeres tartályokat javasoljuk, de kb. 12 ezer Ft felár ellenében beszerelhető az un. pótkerék tartály, igaz, annak valamivel kisebb a térfogata (pl 36-42 liter), így valamivel sűrűbben kell tankolni, de a csomagtér nagyobb marad.

Árt-e az autógáz a motornak?
Nem, ellenkezőleg. Tisztább marad az olaj, tisztább az égéstér, kevesebb a korom, a kátrány, a szennyezőanyag. Több vizsgálat szerit is jelentősen növekszik a motor élettartama autógáz üzemben a benzin üzemhez képest. Sajnos sokan hajlamosak sok minden meghibásodást az autógáz átalakításra fogni. Ennek többnyire lustaság, szakmai tájékozatlanság, vagy gazdasági érdek az oka. Az viszont előfordulhat, hogy szakszerűtlenül beszerelt olcsó készletek a korszerűbb gépkocsik egyéb fontos és drága alkatrészeiben meghibásodásokat okoznak.

Van-e gáz szag a kocsiban, vagy annak környékén?
A rendszer megfelelő tömítettségéről szakszervizeink gondoskodnak, másrészt a Stargas Polaris rendszer kizárólag csak az adott hengerhez, és kizárólag csak a megfelelő időben adagolja a gázt, így kizárt annak a lehetősége, hogy a korábbi rendszereknél, illetve karburátoros gépkocsiknál tapasztalt gáz szagot érezzük.


Milyen előkészületek szükségesek a beszerelés előtt?
Még egy korszerű autógáz rendszer is csak megfelelő gyújtásrendszer, jól működő lambda szonda, (illetve szondák), kifogástalan motor vezérlő elektronika, és hibátlan kipufogórendszer esetén működik megfelelően, ha esetleg ezek valamelyikét cserélni vagy javíttatni kell, a javítást célszerű az autógáz átalakító készlet beszerelése előtt elvégeztetni. Az autógáz valamivel lassabban gyullad meg, mint az elporlasztott benzin, ezért a tökéletes gyújtásrendszer elengedhetetlen feltétele a sikeres átalakításnak. Hasonlóképpen fontos a jó minőségű, tiszta légszűrő, és a sérülés mentes, jól tömített szívócső is.

Miért válasszam a STARGAS POLARIS autógáz átalakító rendszert?
Miért válasszam a STARGAS POLARIS autógáz átalakító rendszert? Ennél a rendszernél nincs számottevő teljesítmény csökkenés, nincs kompromisszum a gazdaságosság és környezetvédelem terén. Új fejlesztésű, kiváló minőségű rendszerről van szó, amely természetesen megfelel a hazánkban is kötelező ONU ECE R-67-01 biztonsági előírásoknak, és teljesen kompatibilis az EURO-3 és EURO-4 környezetvédelmi normák előírásaival. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a stabil pénzügyi alapokon nyugvó, családi hagyományokra visszatekintő szakmai befektetők által működtetett gyártó cég folyamatosan továbbfejleszti a terméket és a diagnosztikai szoftvert, hogy a soron következő újabb előírásoknak is mindig megfeleljen a termék.

Várom további kérdéseiket e-mailben! Katt ide!